15 aplikací, které se vám během cestování budou hodit



Uber - praktická to věcička. Od této doby nemusíte platit drahého taxíka. samozřejmě to nefunguje stoprocentně v každé zemi na světě, ale většina evropských zemích to má. V aplikaci si zadáte aktuální polohu a místo, kam chcete jet. Máte tam i šikovnou a přehlednou mapku. Jízdné je levné. Většinou jsme jezdili za maximálně 60 korun. Výborně to fungovalo v Bratislavě a v Budapešti.

Booking - ideální aplikace na rezervace hotelů a apartmánů. Neznám propracovanější aplikaci. Navíc když budete opravdu hodně cestovat dostanete titul Genius a budete mít o něco levnější ceny a ubytování.

Airbnb- pokud vás nebaví klasické hotely můžete využít ubytování přes tuto aplikaci. Seženete tam ubytování v iglú, v teepee a různých podivných ubytovacích zařízení. Je to sranda. Samozřejmě jsou zde i normální ubytování. Většinou jde, ale o stylové apartmány. Nejvíc se mi líbily vídeňské byty a apartmány.

TripAdvisor - je plný a nabitý cestovatelskými doporučeními. Ostatní cestovatelé zde hodnotí kvalitu hotelů, restaurací a všech těchto veřejných institucí. Podle nich můžete vybírat například vaší další návštěvu restaurace nebo baru.

Momondo - povedený vyhledávač letenek. já těch vyhledávačů používám spoustu a každý umí trošičku něco jiného ,ale momondo je hodně šikovný.

National Geographic city guide - každý větší město má svého offline průvodce, který je plný různých typů a map. A co nejlepší, je že nepotřebujete Wi-Fi či mobilní připojení

Google maps - klasika! Mapy jsou pořád potřeba ať jste doma nebo na cestách. Google má i svou offline verzi.

Instagram - nejlepší pomocník s fotkami. Zde je můžete sdílet se svými přáteli.

Lonely planet traveller - každý cestovatel zná úžasné průvodce od této firmy. Můžete je použít i jako formu aplikace v telefonu, i když já si pořád myslím, že knížky jsou nejlepší.

Roadtrippers - aplikace vám naplánuje úžasnou cestu autem! Opravdu! Zkuste ji!

Google translate - není nic horšího, než když zjistíte, že neumíte místní řeč. Překladač, který je offline je ideální cestou.

Couchsurfing - najděte si přítele z celého světa a proveďte je například po vašem městě. Nebo to můžete udělat i z toho druhého hlediska. Až budete někam cestovat. tak si najděte někoho, kdo vás provede cílovou destinací a třeba tam seženete i nějaké pěkné ubytování.

Kayak - jeden z nejlepších vyhledávačů levných letenek na světě.

Zajímalo by mě, jaké aplikace používáte vy na vašich cestách? Máte také nějaké zajímavé typy?

Vaše Ilu


Komentáře

Oblíbené příspěvky