Český ,, glamping,, u dopčických rybníků


V první řadě bych vám chtěla osvětlit, co znamená výraz ,, glamping,, který jsem použila do názvu svého článku. Jedná o styl a formu ubytování ( pro mnohé styl luxusního ubytování), které Vás má spojit s přírodou - něco jako kempování pod hvězdami. Není to, ale jen takové obyčejné kempování. Většinou se jedná o různé otevřené chatky na stromech, ostrůvcích či polích nebo jiné různé způsoby ubytování - například tepee nebo vigvamy, které jsou tedy uměle vytvořené, ale na druhou stranu jsou tak dobře umístěné a koncipované, že vás na 100% spojí s okolní přírodou a vy máte možnost zažít pravý relax v přírodě.


V České republice máme pouze jeden takový koncept ubytování. Nachází se nedaleko Českého Krumlova u vesničky Holašovice, která je mimochodem zapsána do památek Unesco. Tato lokalita je nazývána jako Dobčické rybníčky. Chatičky jsou v této lokaci umístěné, tak aby si návštěvníci nemohli navzájem lézt na nervy a hlavně tak aby měli dostatek soukromí. Máte možnost si vybrat z 5 možností ubytování. Je tu jedno Tippi Jiřík a chatičky Verunka, Amálka, Sofinka a Madlenka ( každá trochu jinak koncipována). Cena je většinou jednotná - 1500 korun za jeden den pobytu. 


Jídlo se do chatiček dováží, aby jste si pobyt v přírodě nemuseli znepříjemňovat nakupováním v obchoďáku. Může si vybrat pouze snídaně a nebo rovnou celou polopenzi. Do chatiček není přívod elektřiny a vodu si musíte ohřívat na sporáku. Každá chatka má své originální WC formou kadibudky.


A pro nadšence pro rybolov jsou tu právě dostupné různé rybníčky, kde jsou prý k mání dokonce i pstruzi a další české ryby..


No není to naprostá nádhera?





Komentáře

Oblíbené příspěvky