Obrovská radost v podobě letenek do Libanonu



Titulek článku vypovídá za vše.

Už nějakou tu dobu bojujeme doma o bonusové letenky do Bejrútu. Člověk by si řekl že když už pracně nasbíral tolik milí tak objednání letenek bude hračka. Můj šikovný přítel Mirek totiž létá po světě ostošest až mu to někdy upřímně závidím a z každého letu získává bonusové míle. Mít takovou práci jako on je pro mnohé lidi sen. Není to ale tak jednoduché jak to na první pohled vypadá protože každá letecká společnost spadá pod jinou alianci a tím pádem tam člověk sbírá úplně jiné míle a ty může použít jen v té dané alianci od které míle dostal. Navzájem je používat nejde a proto je lepší se snažit létat pouze s jednou leteckou aliancí - když také to vždy nejde.
Letos přítel nasbíral tolik bonusových mil že to stačí na dvě vybrané letenky. Destinací na výběr bylo hned několik ale mi jsme si vybrali konkrétně Libanon který plánujeme navštívit už  dlouho. Ani tak letenky nebyly  zcela zadarmo. Za bonusové míle jsme získali jen čistě dvě základní  letenky ovšem bez dalších poplatků které běžné letenky už obsahují - palivové příplatky a taxi poplatky. Nakonec jsme za dvě zpáteční letenky z prahy do Bejrútu zaplatili 7000 Kč. Tahle destinace je zrovna poměrně drahá ale i tak jsme na tom hodně ušetřili.
Tímto však ještě celý proces neskončil.  Aby jsme mohli letenky na 100% získat tak jsme museli zavolat na infolinku českých aerolinií a letenky si rezervovat. Na lince nás slečna zařadila na takzvanou čekací listinu a po dobu 48 hodin jsme čekali na verdikt jestli nám letenky poskytnou či ne. Tento postup jsme opakovali celkem dvakrát protože během první rezervace nám do cesty přišel víkend a náš požadavek už nestihl nikdo na lince zpracovat takže se nám vrátil zpátky jako neutrální bez odpovědi.
Nakonec vše dobře dopadlo jako v nějaké pohádce s dobrým koncem. Po druhém pokusu nám dali z kanceláře vědět že naše žádost byla kladně vyřízena a letenky si můžeme zakoupit. Přítel hned šel a zbývající poplatky a příplatky druhý den v letištní kanceláři zaplatil.
Měli jsme obrovskou radost že se to celé povedlo. Libanon je naše top destinace kam se chceme oba dva podívat už dlouho.

Po několika letech sbírání a létání  po světě je to pěkná odměna. Tímto článkem chci jistě poděkovat příteli že nám oběma umožnil tuhle prázdninovou cestu za poznáním další arabské země a doufám že se vše povede tak jak má.
Musíme se na cestu pořádně při
pravit a vyhledat si všechny informace ohledně bezpečnosti, ubytování a cestování po zemi. Nejsme zrovna ti cestovatelé co by byli celý týden jenom u moře v hotelovém komplexu. Potřebujeme zemi poznat a prozkoumat.....
Tak nám držte palečky, protože cestování je to nejlepší co vás v životě může potkat.

Komentáře

Oblíbené příspěvky